Brand in transformatorhuisje Bergen op Zoom; hele centrum afgezet en zonder stroom

Bergen op Zoom – Aan de Grote Markt in Bergen op Zoom is maandagochtend 12 november rond 10:10 een brand uit gebroken in horecagelegenheid de Teerkamer. Bij de brand die zou zijn ontstaan door een explosie in een transformatorhuisje zijn meerder mensen gewond geraakt.

De brandweer schaalde snel op naar het sein Grip-1 . Zowel diverse brandweerkorpsen uit de regio als 5 ambulances en drie traumahelikopters werden hiervoor opgeroepen. Hoeveel gewonden er precies zijn is nog niet bekend. In een gedeelte van het centrum is door de explosie ook de stroom uitgevallen. Het uitvalsgebied word in kaart gebracht door de gemeente. De brand is inmiddels onder controle . Het centrum van Bergen op Zoom is afgesloten ivm de hulpverlening.
Als gevolg van de stroomstoring viel bij een plaatselijke juwelier de noodbeveiliging naar beneden waardoor de winkel hermetisch afgesloten werd. Hierdoor hebben ze enige tijd achter gesloten roldeuren gezeten en konden ze de winkel niet verlaten.
FOTO & VIDEO beschikbaar

Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *