Baggerschip vaart midden in nacht tegen Oosterscheldekering; schip zwaarbeschadigd

Vrouwenpolder – Op maandagmorgen 5 november is rond 05:00 uur een baggerschip tegen de Oosterscheldekering gebotst.
De KNRM werd direct op pad gestuurd en heeft drie van de vier opvarenden gered. De schipper bleef achter op het schip. Na een inventarisatie van de schade is door de hulpdiensten besloten een GRIP-Situatie af te kondigen. Dit ter bevordering van de communicatie en het overleg tussen de verschillende instanties.
Rond 07:00 uur is besloten om de N57 af te sluiten en het verkeer om te leiden via de Zeelandbrug. Rond 07:40 kwam het schip met dank aan een kerend tij weer los en kon het naar de haven van Neeltje Jans voor nadere inspectie. Omstreeks 07:55 uur kon ook de N57 weer vrijgegeven worden.
Om 08:45 uur is er weer afgeschaald naar GRIP 0. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar de eventuele schade aan de Oosterscheldekering. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar de botsing.

Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *